26 Aralık 2019 15:22
Beykoz Kundura Fabrikası! Nasıl Gidilir?
Sadece Türkiye‘nin değil, Dünya’nın eşsiz güzellikteki şehirleri arasında olan İstanbul, aynı zamanda en önemli kültür kentleri arasında yer almakta.
Sadece Türkiye‘nin değil, Dünya’nın eşsiz güzellikteki şehirleri arasında olan İstanbul, aynı zamanda en önemli kültür kentleri arasında yer almakta. Doğa turizminin ve kültür turizminin bir araya gelerek oluşturduğu bu muhteşem şehir, muntazam bir atmosfere sahip. Yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul, geçmişe tanıklık eden birçok tarihi yapıyı bünyesinde barındırmakta. Dolu dolu bir tarihe sahip olan bu şehri tanımak için İstanbul gezilecek yerler gezisi en iyi yöntemlerden biri.
Beykoz Kundura Fabrikası
Beykoz kundura fabrikası, tüm o güzelliği ve atmosferi ile yaşantısına 1810 yılında başladı. 1812 yılında 2. Mahmut Beykoz’a bir gezi düzenler. Burada Hamza adında bir ayakkabıcı ile karşılaşmış. Ayakkabıcı Hamza usta, derilerden çarık yaparak yaşamını sürdürmekteymiş. 2. Mahmut ordunun da çarık ihtiyacı olduğunu belirterek, Hamza ustadan destek vermesini ister. Hamza ustanın onayı üzerine ayakkabı imalathanesi satın alınır ve devletin bünyesine katılır.
Beykoz kundura fabrikası içerisine 1842 yılında kadar 40 beygir gücünde bir buhar makinası, 2 buhar kazanı, 2 taş değirmen, 70 deri kuyusu eklenerek, tam anlamı ile bir sanayi kuruluşu statüsüne kavuşmuş. 1856 yılında ise Paris Uluslararası Sergisine katılarak ve Expo Universelle’de yer alarak, Beykoz kundura fabrikası kendisini tüm dünyaya tanıtmış oldu.
1877 yılında Beykoz kundura fabrikası, Viyana Uluslararası Fuarı’na katılmış ve altın madalya kazanmış. Birinci Dünya Savaşı çıktığında fabrika askerlerin ihtiyacını karşılamak için askeriyeye bağlanmış. 1925 yılında ise Beykoz kundura fabrikası, Sanayi Bakanlığı’na geçmiş. 1933 tarihinde de Sümerbank bünyesinde Deri ve Kundura Fabrikası olarak hizmet vermeye başlamış. 1999 yılına kadar Sümerbank Deri Kundura Fabrikası olarak işlerlik göstermeye devam etmiş, bu tarihte ise kapanmış.
Beykoz Kundura
2005 yılında kundura fabrikası, Yıldırım Holding’e devredildi. Bu kapsamda kundura yaratıcı endüstriye hizmet vermek amacı ile yeni bir vizyon kazandı. Böylece Beykoz kundura fabrikası, Beyza’nın Kadınları’yla ilk kez bir film endüstrisinde kullanılmış oldu. Aynı zamanda 2013 yılı içerisinde ilk uluslararası etkinlik Youtube Türkiye’nin lansmanı da Beykoz kundura fabrikası içerisinde gerçekleşti. 2018 yılında ise Kundura Sinema açılarak, sanat severlerin gönlünü kazandı diyebiliriz. Güncel bilgi olarak, Beykoz kundura fabrikası her ay çeşitli programlar ile hala sizlere hizmet vermekte. Mutlaka bu programlardan birini tercih ederek, Beykoz kundura fabrikasının atmosferini solumanızı tavsiye ederiz. Buraya bayılacağınızı düşünüyoruz.
Beykoz kundura adres: Yalıköy, Süreyya İlmen Caddesi, No:1 34820 Beykoz.
Beykoz kundura fabrikasında çekilen diziler ve filmler: Beyza’nın Kadınları, Eve dönüş, Kirpi, Güneşi Gördüm ve Av Mevsimi gibi birçok filme ait sahneler burada çekildi.
Hatırla Sevgili, Küçük Kadınlar, İşler Güçler, Suskunlar, Fatmagül’ün Suçu Ne, Kavak Yelleri, Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Yaprak Dökümü gibi bazı dizilerin sahneleri de Beykoz kundura fabrikası içerisinde geçmekte.
Çavuşbaşı minibüsleri Beykoz plaj Burunbahçe yüzme Çubuklu sahil yolu Küçüksu Plajı Sevda tepesi kandilli rasathane Beykoz yıkım beykoz final okulları kavacık güllüoğlu beykoz emlak beykoz askerlik şubesi Beykoz dizi çekimleri Beykoz ramazan Beykoz sokak iftarı Onçeşmeler Beykoz Sarıyer Börekçisi Beykoz öngörünüm Beykoz halk meclisleri Beykoz deplasman Beykoz Feriköy Cengiz Aygün Cengiz Aygün Kastamonu Murat Aydın Beykoz Beykoz kiralık ev Beykoz boğulma Riva dev dalgalar Riva boğulma Boğazda boğulma Beykoz yerel seçim Beykoz 2019 seçim sonuçları Beykoz 2014 seçim sonuçları Beykoz 2002 seçim sonuçları Beykoz 2007 seçim sonuçları Beykoz referandum seçim sonuçları Mecidiye Kasrı Mecidiye Kasrı’na Nasıl Gidilir? Beykoz