17 Ağustos 2019 16:03

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Kim Olacak?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonbahar olarak işaretini verdiği kongre çalışmaları hızlandı. Peki AK Parti Beykoz İlçe Başkanı kim olacak?

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Kim Olacak?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sonbahar olarak işaretini verdiği kongre çalışmaları hızlandı. Peki AK Parti Beykoz İlçe Başkanı kim olacak?

Yaklaşık 300 belde, 974 ilçe, 51 il, 30 büyükşehirde partisinin yeni kadrolarını belirleyecek olan AK Parti, kongre için taslak programını tamamladı.

Beykoz’da İlçe Başkanlığı’na Rağbet Çok!

AK Parti kaynaklarının tüm ülkede ki teşkilatlarında tepeden tırnağa değişim olacağını sızdırması üzerine, Beykoz’da da siyasi kulisler hareketlendi. AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’la tamam ya da devam denileceği tam anlamıyla netlik kazanmasa da, İlçe Başkanlığı için üst perdeden yoklamalar başladı.

Beykoz Belediyesi’nin Eski Başkanı Muharrem Ergül, AK Parti Eski İlçe Başkanı Ahmet Hulusi Batu, Eski Meclis Üyeleri Bayram Çevik, Nevzat Oral, İlçe Yöneticisi Gökhan Kaplan ve AK Parti İlçe Başkanvekili Deniz Soytemiz isimleri konuşulmaya başlandı.

Hanefi Dilmaç Neden Bir Adım Önde?

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı olarak seçilen ve görevine devam eden Hanefi Dilmaç, güler yüzü ve sempatik tavırlarıyla toplumun geniş bir kesiminin ilgisini üzerine çekiyor. Karadenizli olması ve Beykozlunun dilinden anlamasının yanı sıra Beykoz’da tecrübeleri bulunan Dilmaç, yeniden göreve seçilecek mi?

Beykoz Belediye Başkanlığı ile güçlü bir şekilde ismi anılan Dilmaç, dışardan aday gösterilen dönemin Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın adaylığına karşı fevri hareket etmeyerek dikkat çekmiş ve sadakati için Parti büyükleri tarafından tebrik edilmişti. AK Parti, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eski Bakan Ali Babacan‘ın kuracağı partiye veya partilere kayıplar vermek istemediği bilinirken, Dilmaç gibi sadakati sabit isimlere yeniden görev verilme ihtimali yüksek olarak görülüyor.

Hanefi Dilmaç Neden Bir Adım Geride?

AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak’ın başarısızlığı sabit görülürken, Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’ın Şenocak’a yakınlığı dezavantaj olarak görülüyor. AK Parti içerisinde ki ciddi bir şekilde şikayet konusu olan Doğu Karadenizli oranının azalması ile ilgili düğmeye basılması da Dilmaç’ın şansını bir nebze azaltıyor. Beykoz ile ilgili karar verilirken 31 Mart endeksinde mi bakılacağı yoksa 24 Haziran başarısızlığı mı esas alınacağı yoksa İlçe Başkanı’nın sosyal ve siyasal ilişkilerinin mi esas alınacağı tam anlamıyla kestirilemiyor. İlçe Başkanı olarak Meclis Üyesi listesinin tamamına yakınını kendi yazan Dilmaç, bu sebepten ötürü listeye giremeyen belirli kesimin tepkisini çekti. Aynı zamanda Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve Eski Başkan Yücel Çelikbilek’le pek anlaşamayan Hanefi Dilmaç, bu sebeplerin birleşmesinden ötürü yeniden tercih edilmeyebilir.