26 Şubat 2021 22:59

1915 Çanakkale bilgi yarışması başlıyor

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi, başvuruları devam eden “1915 Çanakkale Çevrimiçi Bilgi Yarışmasının” tanıtımını yapmak ve Ensar Vakfının Beykoz’da yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vermek adına basın mensupları ile bir araya geldi.

1915 Çanakkale bilgi yarışması başlıyor

Kavacık’ta bulunan Ensar Vakfı Beykoz Şubesi’nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Ensar Vakfı Beykoz Şube Başkanı Bilal Habeş AÇILAN,“1979 yılında bir grup dertli insan tarafından kurulan Ensar Vakfı bugün Türkiye’nin 160 farklı noktasında kurulduğu günden bugüne kutlu yürüyüşünü devam ettirmektedir. Bu yürüyüşten maksat 1400 yıllık bir mirası gelecek kuşaklara taşımaktır. Gerek vakfımızın kuruluşundan bugüne, gerekse Beykoz şubemizin oluşumundan günümüze dek görev alarak bu mirası daha ileri taşımamız için bayrağı bize devreden kıymetli insanlara teşekkürü bir borç biliriz. İnsani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmenin derdiyle dertlenen Ensar Vakfı, 42 yıllık birikimi ile kazandığı bilgi, tecrübe, güç, ruh ve binlerce kardeşi ile yoluna devam ediyor ve  edecek. Çok iyi biliyoruz ki gençliği ihmal edenler geleceğini imha ederler.” dedi.

Bu vatanın evlatları için bir dönüm noktası olan ve sene-i devriyesi yaklaşan Çanakkale Destanının önemi üzerinde duran Bilal Habeş AÇILAN, “Bu günlere gelirken tarihimizde bir dönüm noktası olan Çanakkale Destanı’nı hatırlamak, genç nesillere bu destanı öğretebilmek, tüm şehit ve gazilerimizi hayırla yad etmek amacıyla Beykoz’umuzda Çanakkale temalı, ödüllü bir bilgi yarışması düzenlemeye karar verdik. Pandemi koşullarına uyum sağlayarak bu yarışmamızı internet bağlantısı olan her cihazdan katılmanın mümkün olacağı şekilde dizayn ettik. Yarışmamızı gençler ve yetişkinler olmak üzere 2 kategoride planlayarak rekabeti ve heyecanı arttırmayı amaçladık. Tarihçi Yazar Mehmet DİLBAZ  koordinatörlüğünde hazırlanan sorularla hem eğlenmeyi hem öğrenmeyi hedefledik. Yarışmaya katılmak isteyenler ‘beykoz.ensar.org’ web sitemiz üzerinden kayıtlarını yaptırarak, Ali Erkan KAVAKLI Hocamızın ‘Matarama Kan Doldu’ eserine ücretsiz bir şekilde erişim sağlayıp Çanakkale Destanı hakkında bilgi dağarcıklarını geliştirebilirler.

Ensar Vakfı Beykoz Şubesinin diğer hizmetlerine de değinen Bilal Habeş AÇILAN “Vakfımızda eğitimci ağırlıklı bir yönetim kadrosunun varlığından söz edebiliriz. Hizmetlerimizin merkezini ve önceliğini gençler oluşturmaktadır. Genç Ensar Teşkilatımızla “Ensar Akademi”  adıyla başladığımız derslerimize pandemi sebebiyle küçük bir grupla devam etmekteyiz.  Her Cumartesi “Beykozlu Hanımlar Gönül Buluşmaları” adı altında Beykoz Ensar Hanımlar Komisyonumuzun çevrimiçi tefsir dersleri devam etmektedir. Beykozlu gençlerimizle  sportif ve sosyo-kültürel alanlarda çalışmalarımızı hız kesmeden yürütmekteyiz. Değerler eğitimi kapsamında okullarımızda konferans, seminer ve veli akademileri programlarımız süregelmektedir. Ayrıca Beykoz’umuzda ihtiyaç sahibi kardeşlerimize de ENSAR olma vazifesini yorulmadan sürdürmeye gayret etmekteyiz.” ifadelerinde bulundu.

 

Detaylı Bilgi ve Başvuru : beykoz.ensar.org
Yarışma Başvuru süresi 10 Şubat 2021 – 12 Mart 2021
Yarışma tarihi ve zamanı 13 Mart 2021 / 20:00
Sonuçların İlanı 18 Mart 2021 / 19:15