30 Aralık 2019 21:02

10 Kasımda Zaman Durdu, Atatürk Saygıyla Anıldı

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirilen anma töreni, Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde öğrencilerin hazırladığı programla devam etti.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirilen anma töreni, Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde öğrencilerin hazırladığı programla devam etti.

Atatürk, Beykoz’da Özlem ve Şükranla Yad Edildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayata veda edişinin 81. yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Beykoz’da da anıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yıl dönümünde saatler 09.05’i gösterdiğinde Beykoz’da hayat durdu. Resmi kurumlar, siyasi partiler ve dernekler çelenklerini Atatürk Anıtı önüne koydu.

Büyük Önder Atatürk’ün saygı ve özlemle anıldığı törene Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü, Siyasi Parti temsilcileri, Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

Boğaz Gemi Sirenleriyle Yankılandı

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreninde sirenler iki dakika boyunca çaldı, ilçenin her köşesindeki vatandaş saygı duruşunda bulundu.

 Anma törenine İstanbul Boğazı’ndan geçişine devam eden gemiler, yolcu vapurları ve tekneler  de sirenlerini çalarak eşlik etti.

Öğrencilerden Kültür Merkezinde Anma Programı

Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yöneticileri, Öğretmenleri ve Öğrencileri tarafından hazırlanan programa ilgi büyüktü. Program sonunda, 10 Kasım münasebetiyle düzenlenen Atatürk’e Mektup, Şiir ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atatürk’e Mektup Okuma dalında birinci olan Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hira Nur Erdoğan’a Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Şiir Okuma dalında birinci olan Hacı Numan Ortaokulu Öğrencisi Nergis Akpınar’a İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik ve Resim dalında Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencisi Ahmet Kerem Karataş’a Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın birer altın takarak ödüllendirdi.

Programı hazırlayan Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yöneticileri, Öğretmenleri ve Öğrencileri ile birlikte Protokol Konuklarının hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı sona erdi.