21 Ekim 2017 09:00

Emlak Vergilerinin 2.Taksit Dönemi

Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ile veraset ve intikal vergisinde 2. taksit dönemi 1 Kasım’dan itibaren başlıyor. Ödemelerin 1 ay içinde yapılması gerekiyor!!!

Gayrimenkul vergilerinde 2. taksit dönemi 1 Kasım tarihi itibari ile başlıyor. Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve veraset intikal vergisi mükelleflerinin ödemelerini 30 Kasım akşamına kadar Beykoz Vergi Dairesinde gerçekleştirmeleri gerekiyor.

1- Emlak Vergisi

Emlak vergisini gayrimenkul sahipleri ödüyor. Mayıs ayında yalnız ilk taksitini ödeyen mükelleflerin 31 Kasım’a kadar ikinci taksitlerini ödemeleri gerekiyor.

Vergi için ödenecek bedel taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile tespit ediliyor. Emlak vergisi büyükşehirde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. 

2017 yılı içerisinde satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi ödemeleri 2018 yılı içinde başlıyor.

2- Çevre Temizlik Vergisi

Çevre temizlik vergisini gayrimenkulün kullanıcıları ödüyor. Boş ve kullanılmayan gayrimenkuller için ödenmeyen çevre temizlik vergisini konut ve işyerinde varsa kiracı ödüyor. Arsa ve araziler için de çevre temizlik vergisi ödenmiyor.

Konutların çevre temizlik vergisi, su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile birlikte vergi borcu da ödenmiş oluyor. Ancak ofis ve dükkan kullanıcılarının ödemelerini ilgili belediyeye giderek ödemesi gerekiyor.

Halk arasında çöp vergisi olarak da bilinen vergi sorumluluğu gayrimenkulün kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren başlıyor.

3- Veraset ve İntikal Vergisi

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde ödenen veraset ve intikal vergisinde ilk taksit ödemeleri 1-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti.

Tahakkukundan itibaren 3 yılda iki eşit taksit halinde ödenen veraset ve intikal vergisinde 2. taksit ödemeleri ise 30 Kasım’da sona eriyor. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesine yapılıyor.

 

Etiketler: