2 Ekim 2019 20:26

Beykoz Belediyesi Yaşlıların Hep Yanında

Beykoz Belediyesi ilçedeki ihtiyaç sahibi ve yalnız yaşayan yaşlılara, evde sağlık hizmetinden temizliğe, sıcak yemek servisinden gezi ve ziyarete kadar birçok alanda hizmet veriyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yalnız ve muhtaç yaşlıların kapısını çalan Beykoz Belediyesi hem evlere hem de gönüllere ulaşıyor. Yaşlı kimselere sevgi ve güleryüzle hizmet sunulurken yalnızlıkları da paylaşılıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla yalnız ve muhtaç yaşlıların kapısını çalan Beykoz Belediyesi hem evlere hem de gönüllere ulaşıyor. Yaşlı kimselere sevgi ve güleryüzle hizmet sunulurken yalnızlıkları da paylaşılıyor.

Dünya Yaşlılar Günü (8)

Evler Temiz Yüzler Güleç

Beykoz’da yaşlılık, fiziksel güçsüzlük, sağlık sorunları ve ekonomik yetersizlikler nedeniyle evlerinin temizliğini yapamayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi kimselere düzenli olarak evde temizlik hizmeti sağlanıyor.

Yaşlıların gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla verilen hizmet kapsamında 187 ev düzenli ziyaret ediliyor, belediye ekipleri tarafından baştan ayağa tertemiz yapılıyor.

 

 

Dünya Yaşlılar Günü (7)

Aşevi’nden Sıcak Yemek

Beykoz Belediyesi’nin “Aşınızı Sevgiyle Evinize Taşıyoruz” sloganıyla kurduğu Aşevi ise her gün ihtiyaç sahibi 368 kişiye ulaşıyor.

Aşevi’nin mutfağında özenle pişen 4 çeşit yemek, öğlen ve akşam öğünü olarak hazırlanarak merkezden en uzağa kadar evlere teslim ediliyor. Yaşlıların kapısını çalan ekipler hatır ve ihtiyaçlarını da soruyor.

Dünya Yaşlılar Günü (6)

Evde Sağlık Kolaylık Sağlıyor

‘Evde Sağlık Hizmeti’ veren uzman sağlık ekipleri ise her gün araçlarla yola çıkarak yaşlı kimselere hizmet veriyor.

Yatağa bağımlı, engelli veya kronik hastalığı olan yaşlılara doktor reçeteleri doğrultusunda enjeksiyon, serum,  sonda uygulaması, pansuman gibi tıbbi uygulamalar yapılıyor.

Yaşlılar böylelikle evlerinden dışarı çıkmadan kolayca sağlık hizmeti alabiliyor.

Dünya Yaşlılar Günü (5)

Hoş Sohbetle Güzel Bir Gün  

Beykoz’da yalnız yaşayan ve tek başına dışarı çıkamayan yaşlılara ziyaret ve gezi hizmeti de sunuluyor. Sosyal hizmet görevlileri eşliğinde araçla evlerinden alınan yaşlılar gezip görmek istedikleri yerlere götürülüyor.

 

 

Yaşlıların çoğu hayatları boyunca hiç görmedikleri mesire, park ve sosyal mekânları tercih ederken bazıları da eş ve çocuklarının mezarlarına gitmek istiyor.

Çay ve yemek ikramıyla ağırlanan yaşlılar hoş sohbetin eşlik ettiği güzel bir günün ardından evlerine bırakılıyor.

Evlerinden dışarı çıkamayacak durumda olanlar da evlerinde ziyaret ediliyor.

Dünya Yaşlılar Günü (4) Dünya Yaşlılar Günü (3) Dünya Yaşlılar Günü (2) Dünya Yaşlılar Günü (1) Düny Yaşlılar Günü-10

Etiketler: