27 Mayıs 2019 12:20

Beykoz Belediyesi Sokak Canlılarını Unutmadı

Beykoz’daki sokak hayvanları sıcak yaz ayları öncesinde sevilen Pop Sanatçısı Yusuf Güney’in katılacağı etkinlikle yeni yuvalara, su ve mama ünitelerine kavuşuyor.

Beykoz’daki  sokak hayvanları sıcak yaz ayları öncesinde sevilen Pop Sanatçısı Yusuf Güney’in katılacağı etkinlikle yeni yuvalara, su ve mama ünitelerine kavuşuyor. 


Beykoz Belediyesi’nin sokakta yaşayan hayvanlara düzenli temiz su, mama ve barınma alanları sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmayla ilçedeki parklara, sokak ve meydanlara yeni yuvalar ve besleme üniteleri kurulacak. Sokak hayvanlarına can katacak çalışma kapsamında ilk etapta 50 kedi evi, 50 kedi-köpek besleme ünitesiyle 200 kuş yuvası hazırlandı. 


Belediye Marangozhanesi’nde hayvanların ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanıp üretilen kedi evleri, kedi-köpekler için su ve mama üniteleriyle ile kuş yuvaları hayvanseverlerle birlikte ilçenin park ve bahçelerine kurulacak. 
Hazırlanan evler, kuş yuvaları ve besleme üniteleri ilk olarak ilçenin en yeşil ve büyük parklarından Orhan Veli Kanık Parkı’nda Pop Sanatçısı Yusuf Güney’in katılımıyla hayvanların kullanımına sunulacak. 


Kuşlar İçin Rengârenk Evler  
Kuşların barınması ve beslenmesi için hazırlanan rengârenk kuş evleri yine gönüllü hayvanseverlerle birlikte ağaç dallarına asılacak. 
Beykoz Belediyesi üretilen üniteleri belirli periyotlarla farklı alan ve parklara yerleştirecek.  

PROGRAM:
Tarih: 27 Mayıs 2019 Pazartesi 
Yer: Orhan Veli Kanık Parkı/Kavacık 
Saat: 14:00